hits

Mac'n Cheese

Enkelt, godt og nok til 2 dager for oss som er 3 stk 😊 Kjekt når vi er på flyttefot, og alt her hjemme er ett kaos.

dav

1 pk kjøttdeigen

400 gr pasta (jeg brukte fullkorn makaroni)

12 dl melk

2 ss sennep

1 ss paprikapulver

2 fedd hvitløk

1 ss salt

200 gr valgfri ost

Stek kjøttdeig og sett til side. Ha pasta i en dyp kasserolle eller en wokpanne, og hell oppi melk. La dette koke til det tykner. Ha oppi sennep, salt hvitløk og paprikapulver og rør dette inn. Tilsett kjøttdeig og ost, og rør til all ost er smeltet.

Server med godt brød og evt en salat.

davdavsdr

Dåpskake

Da har jeg sånn smått begynt å ta på meg bakeoppdrag igjen 😊 Dette var søndagens kake. Sjokoladekake fylt med vaniljekrem og Bringebærfromasj.

Pizzaflette

Denne kan du fylle med absolutt hva du vil, og variere fra gang til gang 😊 Falt godt i smak hos kidza !

Pizzadeig

2,5 dl vann

1 egg

1 ts salt

3 ss olje 

1/2 pk gjær

Hvetemel til passe deig 

Varm vann, egg og olje. Hell det over det tørre , og bland. Jeg bruker å la kjøkkenmaskinen gå 10-15 min når det er gjærbakst. Husk å ha varmere væske enn 37 grader hvis du bruker tørrgjær. Sett til heving i ca 1 time.

Kjevle ut til en firkant, og del i 3. Fyll med det du måtte ønske. Jeg hadde

Kjøttdeig

Skinke

Mais

Ost

Klem sammen langs hele deigen, og snu om så skjøten blir ned. Klem sammen de 3 lengdene, og flett. Legg det over på ett bakepapirkledd stekebrett.

Smelt smør, og ha oppi hvitløk og urteblanding ,og smør fletten. Ha over raspet ost.

Stek på 220 grader i ca 20 min midt i ovnen

Jeg serverte med tacosaus, rømme, tortillachips og guacamole.

 

Roblox kake

Fikk ei bestilling på denne kaken, og alltid moro å prøve kaker man ikke har gjort før 😊 Fikk litt hjelp av største frøkna mi til roboten, så er en fordel å ha barn som spiller det samme, så de vet hvordan figurene ser ut 😉 Gutten ble iallefall fornøyd !

Bananlapper

Hvis dine barn ikke er så glad i brød, slik som mine, så er dette en fin erstatning innimellom 😊 Pluss at det er en fin måte å få brukt opp modne bananer!


2 modne bananer

3 dl havregryn

3 egg

1 dl melk

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Ha alt i en bolle, og kjør til jevn røre med stavmikser. Stek på middels varme, og nyt ! Jeg bruker ikke smør eller olje til steking. 

Kyllingkebab

Dette er laget for 2 voksne og 2 tenåringer. Disse lefsene kan brukes til mye, og er også knall med nugatti inni ,og rull sammen 😉Jeg rensket 3 kyllingfileter, og skjærte opp i biter. Jeg hadde dette oppi en bolle, og tilsatte 2 ss gresk yoghurt. Deretter hadde jeg oppi krydder. Du kan bruke det krydderet du liker, jeg brukte disse..

Paprikapulver

Spisskummin

Koriander

Chili

Cayenne pepper

Urtemiks

Salt 

La dette stå en times tid. Smak til med mer krydder underveis i stekinga hvis nødvendig.


Lefser

9-10 dl mel

4 dl Farris

3 ss olje

3 ts bakepulver

1,5 ts salt

Bland alt, og la hvile i ca 10 min. Dette ble 7 lefser til oss. Får til 8 hvis du vil ha de litt mindre og tynnere, men til oss var 7 nok. Kjevle ut med masse mel, og stek på takke eller tørr stekepanne på middels høy varme. Trenger ikke stekes lenge på hver side. Er pannen for kald, så blir de stekt for lenge, og lefsen knekker når du bretter den. Stikk hull på boblene før du snur. Legg i ett kjøkkenhåndkle. 

Tilbehør

Bacon i biter (jeg brukte 2 pk stjernebacon)

Salat

Vårløk

Mango

Paprika

Agurk

Mais

 

Dressing

2 dl lettrømme

2 dl gresk yoghurt

3 ss ketsjup

3 ss majones

2 ts urtekrydder

2 ts sukker

1 ts salt

0,5 ts spisskummin

0,5 ts chili

0,5 ts cayenne pepper

Sett kaldt til det skal brukes.

 

Stek bacon, og hell over på ett tørkepapir, så fettet får renne av. Så steker du kyllingen til den er gjennomstekt. Så er det bare å goffle innpå 😊 

Jeg bruker alu.folie rundt, for da slipper jeg å brette inn i bunn, og jeg får fyll i hele lefsa !! Så bretter jeg bare folien nedover etterhvert som jeg spiser. vi hadde tortillachips med ostesmak som tilbehør. 

 

Hvitløksbaguetter med fyll

Lettvinte retter er alltid kjærkomment her, og idag slo vi, eller jeg da, til med nok en rett ! Dette var til 2 voksne og 2 ungdommer. Ikke sånn helt fra bunnen mine oppskrifter, men duger godt til oss.3 hvitløksbaguetter (legg de på benken så de tiner)

1 pk karbonadedeig (kan bruke annen )

180- 200 gr Indrefilet

1 pk tacokrydder

Salt og Kjøtt oog Grillkrydder (eller hva man ønsker)

Mais

Vårløk

Paprika 

Ost

Salat

nachoschips med ostesmak

 

Start med å tine baguettene. Legg de så på ett stekebrett med bakepapir. Stek karbonadedeigen og tilsett krydder og 1 dl vann. Kok inn krydderet. Ha dette over i ei skål, og skyll stekepannen. Deretter deler du biffen i biter, og steker på høy temp. Husk at biffen bør ha romtemperatur, så den blir stekt, ikke kokt. Vend bare noen runder og ha på krydder, så tømmer du dette over på ett fat. 

Sett ovnen på 225 grader. 

Del så baguettene på langs , nesten helt gjennom. Fyll 2 med kjøttdeig, og en med biff. Jeg la noen biffbiter mellom sporene på siden av baguettene i tillegg. Ha over mais og vårløk på den ene med tacosmak, og bare mais på den andre. På biffen har du over vårløk og paprika. Legg skiver ost over, og sett i ovnen å stek. Litt usikker på tid, men kanskje 10-15 min. Pass på. 

Server med salat, rømme og nachoschips med ostesmak. Nam 😊

 

 

Torskepanne med kremet tomatsaus

Mens jeg gikk å klødde meg i hodet og spekulerte hva vi skulle ha til middag, igjen,  så kom jeg over denne posen fra Toro. Så enkelt ut, så why not... Alt forsvant ! Jeg fulgte som vanlig ikke oppskriften, så har rett og slett ingen anelse om det er like godt om du tar målene fra posen.Jeg laget til 2 voksne og 2 barn, men ene frøkna er småspist.  Vi spiste opp alt ☺

6 biter torsk (bildet ligger under hvilken type jeg brukte)

1 boks hakka tomater

1 boks kremfløte

Pasta

Brokkoli 

Gulrot

Potet

Jeg kjøpte fisken dagen før, og hadde den i kjøleskapet så den tinte over natta. Jeg satte på poteter, skjærte gulrot i terninger, og gjorde klar brokkoli. Så kokt jeg vann og satte på pasta når ca 5-10 min var gått av koketiden til potetene. Helte posen i en dyp stekepanne/wokpanne , og helte oppi en boks kremfløte og tomatene.  Rørte og kokte opp. Skrudde så ned varmen. Så brukte jeg stavmikseren for å hakke opp tomatene, da vi helst vil ha det uten biter. La så fisken oppi, og dekte med saus over. Så hadde jeg på lokk. La dette småkoke ca 12-15 min. Kok opp vann til gulrøttene,  og la de koke noen min,så har du oppi brokkoli og lar det stå ett par min til. Server 👍 Enkelt og greit!  

 

Ribbe i lake

Jeg bruker å ha en prøverunde på ribba før selve hoveddagen, nemlig julaften. Igår hadde jeg storebror og tantefrøkna på besøk, og da stod denne godsaken på menyen :) Jeg legger ribba i lake i 2-3 dager før den skal tilberedes. Må sies jeg var litt skeptisk første gangen jeg prøvde, men smaker fortsatt ribbe, bare litt bedre, og blir så saftig og god :)Kok lake av

2 liter vann
10 stk hele nellik
1/2 hvitløk (altså du bruker halvparten av klasen)
135 gr salt
12 hele pepperkorn
70 gr sukker.
La dette koke i 20 min, sil laken og avkjøl. Hell dette over ribba. Jeg bruker å se over at svoren er fint oppdelt, så legger jeg den i en plastikkbalje med lokk. Hell over laken, og la den stå i 2-3 dager.

Sett så ovnen på 230 grader. Legg ribba i en dyp langpanne med en tallerken under for at fettet skal få renne av. Jeg bruker alltid tynnribbe. Denne gangen laget jeg ei på 2,5 kg. Fyll på med vann til den dekker ca 1/3 del av ribba. Dekk med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 45 min. Så tar du av folien og senker varmen til 200 grader, og steker i ca 1 1/2 time. Fyll etter med vann hvis det blir lite i langpannen. Sett på supergrill eller høy overvarme , og sett ribba litt høyere opp i ovnen. Følg med , for svoren blir da fort brent. Jeg bruker å ha biter med alu.folie klare, så legger jeg disse over der svoren er ferdig og sprø. Da slipper de å bli brente.

La ribba ligge ca 20 min, så da lager du klart tilbehør og saus mens ribba godgjør seg :)

 

 

Shepherd's pie til 2 voksne og 2 barn

Ettersom jeg er litt matlei, så fant jeg ut jeg måtte prøve noe jeg ikke hadde smakt før. Det var enkelt og godt, så verdt forsøket 😆 
 

Potetstappe 

1000 gr potet

2 ss smør

1.5 dl matfløte

Fyll

1 pk kjøttdeig

3 fedd hvitløk

1 rødløk

1-2 gulrøtter

2.5 dl vann + 1 kjøttbuljong terning

1.5 ss tomatpuré 

Resten av matfløten

1 ss maizena

2 ss vann

Salt og pepper

1 ts sennep

1 ss rømme

Litt raspet ost til toppen

 

1. Potetstappe: Kok poteter uten salt og hell av vannet. Varm opp fløte og smør, hell over potetene og mos til stappe. Smak til med salt og pepper og rør til mosen blir luftig.

2. Fyll: Skjær gulrot, hvitløk og løk i terninger (kan også raspes). Stek grønnsakene i olivenolje til de er blanke, tilsett kjøttdeig og stek videre til det er brunt.

3. Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Ha i grønnsaksbuljong (evt. kjøtt-/hønsebuljong) og la det småkoke i 3-5 minutter

4. Bland maizena med vann. Rør det inn i gryta til fyllet tykner. Smak til med salt og pepper, sennep. Tilsett rømmen.

5. Legg fyllet i en dyp ildfast form. Legg potetstappen på toppen og dryss over ost

6. Stek i ovnen på 200°C i 20 minutter til den er brun og fin på toppen. Server gjerne med brød til :)

 

 

 

 

Nøttekake med daim, krem og karameliserte mandler

Storfrøkna har blitt fjortis, så da sier det seg selv at det må feires!  Prøvde ei ny kake, og denne er absolutt verdt å prøve ! Lag bunnen dagen før! 


4 egg

3 dl  sukker

100 gr mandler

100 gr nøtter

2 ss hvetemel 

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis.  Hakk nøttene , og bland dette med mel og bakepulver. Hell røren i en 26 cm rundform med bakepapir i bunn. Stek på 175 grader i ca 60 min midt i ovnen. Løsne kaKen fra kanten av forma med en skarp kniv,og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

Oppå kaken:

5 dl kremfløte

3 ts vaniljesukker 

Topping :

2 pk doble daim

100 gr mandler 

4 ss sukker 

2 ss vann

Ta kaken ut av kjøleskapet og plasser på ett kakefat. Pisk kremfløte til luftig krem, og smak til med vaniljesukker. Ha dette oppå kaken og strø hakket daim over. Sett i kjøleskapet til mandlene er klare.

Ha sukker,  mandler og vann i en stekepanne/kasserolle. Kok opp å la dette karamelisere seg. Husk ikke for varmt, for da blir det ikke brente mandler, men svidde mandler. Dette kan ta litt tid. Når alt sukkeret er karamelisert, tilsett litt smør og rør inn. Hell dette utover ett bakepapir, og fordel det utover med hjelp av 2 gafler. Når dette er avkjølt, hakker du det opp og strør over kaken. La kaken stå ett par timer før servering :)

Enjoy :)

Hold-in 1, 2 og 3, og vel så det!

Dere som kjenner meg, vet at jeg bruker en hold-in eller 3 sånn til hverdags. Vi slenger på en ekstra når det er fest, men takk lov er jeg sjelden på det! Jada, jada, jada, jeg vet alle kommentarene fra før. Du trenger ikke det di toillsjur.. Ska me det du?.... osv osv.. Men jeg har født 2 barn, er jævla glad i kaker ,og liker derfor å ha litt kontroll på hvor deler av magen er plassert når jeg skal åle meg inn i ei trang dongeribukse, eller ett skjørt for den del. Det kommer godt med når undertegnede skal prøve å komme seg inn i disse slim fit buksene, og det ser ut som man prøver seg på Zumba, men at man bommer fullstendig på takt og tone. Man rister og hopper, og ser en ekstra gang på lappen i buksa for å forsikre seg om at det faktisk er DI bukse, og ikke datteren sin! DA er det godt med en hold-in så man får igjen knappen, og med litt ekstra vrikking, så får man jaggu igjen glidelåsen også 😆 Så fornøyd, men totalt rød i trynet og gjennomsvett !  Man vurdere en ny dusj, men det betyr at man må av med klærne igjen, så dropper man den tanken rimelig kjapt.... 😓

Man kan jo selvsagt gjøre det enkelt med å slutte med kaker og slikt, men også dere som kjenner meg her, vet at det er ikke ett alternativ. Da må dere sende meg på sukkeravrusning i ett år eller to først! Liker mine kaker forstår du 😉 Så når det ikke er aktuelt, så gjorde jeg det nest beste, jeg kjøpte meg ett korsett!! Skikkelig ett sådan 😁 Fikk det igjen, så vidt, og meget fornøyd når jeg så meg i speilet. Dette var skikkelige saker!! Nå har jeg hatt det på meg i 15-20 min, men jeg lurer på hvor alt ble plassert under den? For tror jaggu at korsettet prøver å trykke innholdet i valkene oppover og inn i hodet! 😮 Nå er det kommet til nakken og begynt å krype litt oppover i bakhodet, så tror jeg tar det av, og tar på hold-in 1, 2 og 3 i stedet ... De prøver iallefall ikke å få tarmene ut gjennom ørene. Må vel tilvenning til sikkert, så i dag starter vi med 15 min.. Så gjenstår det å se om det blir tatt frem igjen 😀

ps. For dere som mener jeg ikke trenger det, så har dere sett meg når jeg har hatt på meg alle disse fine hjelpemidlene. Ettersom jeg får slike kommentarer, så går jeg ut fra at de gjør jobben sin 😉

Ha en fin Lørdag

 

Crème Brulee med Tagatesse 4 stk

Frøkna ville prøve denne desserten idag, så da gjorde vi det 😊 Vi brukte Tagatesse istedet for sukker,så ble det litt sunnere. 6 dl kremfløte

6 egg ( 7 hvis de er små)

2 toppa ss tagatesse (4 ss vanlig farin hvis du vil bruke det)

2 ts vaniljepulver 

Sett den dype langpanne i midten av ovnen, og hell oppi vann sånn halveis opp. Sett ovnen på 150 grader.

Pisk lett sammen kremfløte, egg, Tagatesse og vaniljepulver/sukker. Sil blanding og hell over i 4 ildfaste former. Stek i ca 35-45 min. Til den har blitt fast. Sett på benken til den er lunken/kald. Strø over godt med Tagatesse og bruk en crème Brulee brenner, eller du kan bruke grillelementet i ovnen til det er karamelisert på toppen. Nam 😘 

Kyllingfilet i ovn

Kyllingfilet stekt i ovn er både enkelt og godt, så det er mye laget her i huset med en liten vri på 😊 Mange muligheter, og man slipper å slite seg ut.Vi var 4 voksne og 3 ungdom/barn.

7-8 kyllingfilet rens og del i 2

1 rødløk delt i ringer

3 hvitløksbåter finhakket

1 grønn paprika delt i staver

1 rød paprika delt i staver

3 kremfløte

1 crème fraiche

Ca 1- 1 1/2 dl soya saus

1-2 ts sambal oelek 

Salt  og pepper

Sett ovnen på 200 grader.

Stek kyllingfiletene på høy varme i olje til de får stekeskorpe. Skal kun få stekeskorpe. Strø over litt salt og pepper. Legg i stor ildfast form. Stek løk og hvitløk i olje på svak varme til de blir blanke. Ca 4-5 min. Imens så blander du sammen fløte, crème fraiche, soya saus og sambal oelek. Ha den stekte løken over kyllingfiletene, så fordeler du paprika over, og deretter heller du fløteblandingen over. Sett på rist hakket under midten i ovnen, og stek i ca 30-40 min.

 Server med ris,salat og brød. 

 

Tebriks uten heving

Kjap og enkel kveldsmat ble det idag 😊 Denne trenger ingen heving,så da sparer du masse tid 😊

2 ss smør

8 dl hvetemel

1 ts salt

3,5 dl melk

1 pk tørrgjær

 

Smelt smøret, hell i melken og rør i dette til litt varmere enn 37 grader. Bland det tørre og elt godt. Ca 10 min.

Kjevle til ett rektangel. Smør ett tynt lag med smør over. Brett den så 2 ganger. Først ene langsiden mot midten,så den andre siden over der igjen. Legg på bakepapirkledd plate, med skjøten ned. Pensle med egg,og strø over det du måtte ønske. Vi bruker raspet ost 😊 sett inni kald ovn, og stek på 225 grader til den er gyllenbrun. Gjør ingenting om ovnen er varm,men bare pass på 😀 

Jeg bruker å doble oppskriften, men bruker bare 1 1/2 pk gjær. Man kan heve litt på forhånd over varmt vann hvis man vil, men som sagt ikke nødvendig 😊

  

Honningglaserte kyllingbiter surret i bacon

Fikk ånden over meg, og litt inspirasjon på nettet, så satte jeg igang å prøvde noe nytt. Det ble godkjent :)  Tar litt tid når man bare har en komfyr, men jeg fikk da rotet det sammen til ett brukbart måltid tilslutt ! Jeg er for enkle retter, og gjerne at de er kjappe å lage, så denne kommer under den kategorien hvis du forbereder litt på forhånd :)  Laget marinade til kyllingen,så den var klar. Rengjorde kyllingfileten, og delte den i 4 passende biter, og surret bacon rundt og la disse på brett. Så alt dette fikk stå til jeg skulle starte med middagen :) Dette ble til 2 voksne og 2 barn. Har du storspiste barn, så sleng på en kyllingfilet til ;)

Hvis du vil ha hjemmelaget hvitløksbaguetter, så kan du forberede hvitløksmør på forhånd. Jeg dobbelt oppskriften, for å ha til senere anledning. Kjempefint til bakt potet og grillmat blant annet. Oppskriften kommer i eget innlegg.3-4 kyllingfileter

2 -3 pk stjernebacon ( store kyllingfileter krever 2 baconskiver)

2 ss flytende honning

2 ts maple sirup

2 store ts grov sennep

sitronsaft av 1/2 -1 sitron

 

Rengjør kyllingen og del den i 4 biter. Surr en skive bacon rundt hver bit. Hvis det er store kyllingfileter, så må du ha 2 skiver bacon. Legg disse på brett med bakepapir. Prøv å få det til at skøtene på baconet ligger under. Sett ovnen på 240 grLag marinaden, og pensle kyllingbitene. Bruk bare 1/2 marinaden, for du skal bruke resten etterpå. Sett de midt i ovnen og la de steke ca 7-8 min. Ta de ut, og snu alle bitene, og pensle de med resten av marinaden. Sett tilbake i ovnen og stek i 7-8 min til. Men følg med så de ikke blir for mye stekte. Legg på fat, og server med evt fløtegratinerte poteter, grønnsaker og hjemmelaget hvitløksbaguetter :)Jeg stekte kyllingfiletene til slutt. Jeg laget ferdig tilbehøret først, deretter kyllingen.
Jeg satte forma med fløtepotetene (med ost på toppen) inni ovnen først på ett stekebrett med bakepapir på 225 grader. Når det var igjen ca 10 min, så fordelte jeg grønnsakene ved siden av forma med poteter, og stekte dette sammen.  Kjenn deg frem på grønnsakene, og ta de ut når de er passe for deg.

Grønnsakene jeg brukte var gulrøtter, pastinakk og broccoli. Har du ikke smakt pastinakk , anbefaler jeg deg virkelig å prøve det! Har en søtlig smak, og er helt fantastisk til både kjøtt og fisk. Delte grønnsakene i staver og buketter, helte over litt smeltet smør som jeg blandet grønnsakene inn i. Hadde disse i ei skål, men de ble kalde mens kyllingene stekte, så varmet de i microen før jeg serverte :) Så stekte jeg kyllingen. Potetene holder seg varme.

 

 

 

 

 

 

 

Tagliatelle med fløtesaus og kylling

Dette var det storfrøkna som hadde ønsket til middag, og det ble godt mottatt av alle 😀 enkelt og greit! Laget til 2 voksne og 2 barn. Eller ungdom passer vel bedre 😉Brukte nesten hele pakken med Tagliatelle. Vi bruker fullkorn , og pakken var på 500 gr.

3 kyllingfileter skjært i biter

1 pakke stjernebacon skjært i små biter

1 broccoli delt i små buketter

4-5 store sopp skjært i biter

2 bokser kremfløte

1 boks kremost krydder

1 hønsebuljongterning

Litt krydder. Jeg brukte kjøtt og grillkrydder.

Stek kylling og bacon på høy varme til bitene er gjennomstekt. Ikke stek mer enn nødvendig. Krydre litt og hell i en bolle. Stek så soppen i smør , og hell over i en bolle. Ta en stor kasserolle og kok opp vann. Jeg bruker litt olje og buljong oppi vannet. Ha oppi Tagliatellen og kok etter anvisning. Så tar du en stor kasserolle til, og lager saus. Hell fløten, buljongterningen  og kremost i kasserollen og kok opp. La dette småkoke til pastaen er ferdig. Hell av vannet av pastaen , og ha det opp i fløtesausen sammen med kjøttet , soppen og broccolien. Broccolien skal ikke vært kokt på forhånd. Rør alt sammen og la dette stå på platen på svak varme ett par min. Rør forsiktig rundt. Server med godt brød hvis ønskelig 😀

 

 

God Påske

Mytty rægn, og det blæs
Det gir facebooken litt fræs
Statusa me klaga
Å mang surfjæs e laga
Men æ har gotteriskåla follj
Så æ bry mæ itj om sånt tollj
Påska har itj me været å gjærra
Men om kos heim, ellj kor du vil færra
Så nyt den, smil å værra gla
å finnj ut kor påskeharen, gotterie la

God Påskeklem til alle 

kyllingform

Nok en enkel rett, men så god allikevel :) Husket desverre ikke å ta etterbilde av dette, men verdt å teste ut :) 

 

4 kyllingfileter

bacon

brokkoli

kålrabi

gulrot

potet

2-3 bokser kremfløte

1 ts Sambal Oelek

1/2-1 dl soya saus

Kutt grønnsakene i ganske små terninger, og ha i ei ildfast form. Del kyllingfileten i biter, og fordel over. Del skiver av (rå) bacon , og strø over. Bland fløte, sambal oelek og soyasaus, og hell over. Liker du det sterkere, så tilsett mer sambal oelek. Sett i ovnen på 200 grader i 30 min. Grønnsaken blir ganske harde, så liker du de litt mykere, så kok de noen minutter før du har de i forma. Jeg liker litt tyggemotstand. Server med godt brød !

 

Hyse på grønnsakseng

Var i Orkanger igår, og kjøpte fersk hyse. Nå er ikke jeg så godt vant med fisk, da det stort sett går i fiskegrateng, men fant ut at det nå var på tide å prøve noe nytt :)  Og jaggu gikk det ned på høykant ! Jeg laget til 2 voksne og 2 barn. Bra barna ikke er storspisere, for da hadde det faktisk blitt forlite fisk ;) Så neste gang skal jeg kjøpe mer ! Men grønnsakene derimot... Har vel nok til ett par dager til ;) Skrev ikke noe antall på grønnsakene, ettersom dere lager alt etter hvor mange dere er, og hvor mye dere bruker å spise. Blir ikke potet til, da denne er oppi forma. Kan det bli enklere ;)630 gr fersk hyse (Dama bak disken mente dette skulle holde til 2 voksne+2 barn, men er dere storspisere, så kjøp litt mer )

brokkoli

gulrot

kålrabi

potet

bacon (kjøpte storpakke best i test i skiver på Rema. Brukte hele pakken)

litt makaroni

Kutt opp grønnsakene i terninger, og ha i kasserolle. Ikke brokkoli. Kok møre. Mens dette koker, begynn med sausen. Sett ovnen på 190 grader. Det skal fortsatt være litt tyggemotstand på grønnsakene. Hell av vann, og ha de over i ei ildfast form. Kutt brokkoli i biter, og bland det med de andre grønnsakene. Del fisken i passe biter, og legg de over grønnsakene. Hell over sausen over fisken og grønnsakene, og stek midt i ovnen i 15 min. Mens dette står i ovnen, så koker du opp vann og heller oppi passe mengde makaroni. Dette og bacon blir tilbehør. Skjær bacon i biter, og stek i olje og en stor klatt smør. Stek på høy varme. Server og nyt med flatbrød :)

 

saus:

1 boks kremfløte (jeg brukte 1 1/2 , for jeg hadde igjen en 1/2 boks i tillegg )

6 -8 dl melk  (jeg liker mye saus)

2 pk Kremost krydder

litt krydder (jeg brukte Herbamare krydder)

Maizenna hvit jevner til passe tykk saus

Ha fløte og melk i en kasserolle. Ha så oppi begge pakkene med kremost, og kok opp. Smak til med krydder. Så har du oppi Maizenna til en passe tykk saus. 

 

 

 

Lun aprikospai

Fikk fintbesøk om Lørdagen av storebror og tantepia, så da måtte det selvsagt lages noe godt :) Det ble både pai og boller ! Nam :) Sjekket skapene og fant 2 bokser hermetiske aprikoser, så det måtte prøves. Jaggu ble det godt :) 

Bunn :

7,5 dl hvetemel 

1,5 dl sukker

1,5 ts bakepulver

2 eggeplommer

250 gr smeltet smør

Smelt smør i en kasserolle som er såppas stor at du kan blande alt oppi. Bland det tørre, og rør dette inn i smøret. Tilsett så eggeplommene. Jeg bruker hendene og knar inn plommene. Trykk deigen rundt kantene på ei 26 cm springform eller paiform. Jeg tok springform, for de har høyere kanter. Du skal bruke ca 2/3 av deigen. Jeg hadde ca 0,5 cm tykk kant. Ta så å trykk ut bunnen. Pass på at det blir tett. Sett ovnen på 175 grader.

Fyll:

2 hermetiske bokser med aprikos

1 pk vaniljekrem

2 never med mandler (hakk opp. Jeg bruker dobbel pose, og slår på med hammer)

Ha vaniljekremen over paibunnen. Sil ut væsken av aprikosene, og del de i 2-3 båter. Legg disse rundt oppå vaniljekremen. Sttrø så ov 

Tagliatelle,Kyllingfilet og pesto. 2 stk


Denne retten ser kanskje ikke så god ut, men det er absolutt verdt å prøve :)

 

2 kyllingfileter

1 rødløk

2 ss olje til steking

1/2-1 squash

4 stk soltørket tomat (Er de ferdig hakket oppi olje,så har du oppi ett par ss)

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

150 gr tagliatelle (Jeg bruker fersk fullkorn)

1 glass pesto

 pynt med litt cashewnøtter på toppen

 1. Hakk opp kyllingfiletene og grønnsakene i biter.
 2. Kok pastaen etter anvisning
 3. Stek kjøtt og løk i olje i ca 2 min i ei varm panne
 4. Tilsett squash og soltørket tomat og la det trekke på svak varme i 3 minutter.Smak til med salt og pepper. Hell over pestoen.
 5. Fordel tagliatelle på 2 fat og ha over blandingen.

Server med baguetter eller foccacia brød( Jeg kjøpte ferdig på coopen og varmer i ovnen)

Krydderbiter

SONY DSC
Bildet er lånt
 

Krydderbiter

 

75 gr smør

4 dl kefir

3 dl sukker

1 1/2 ts kanel

1 ts nellik

1/2 ss natron

5 dl hvetemel

5 ss tyttebærsyltetøy (Gjør kaken saftig)

3 ss hele tyttebær frisk eller fryst.(kan droppes)

 1. Smelt og avkjøl smøret
 2. bland alt bortsett fra de hele tyttebærene sammen i en bolle. Bruk stålvisp slik at alle klumper fjernes.
 3. Rør så inn hele tyttebær (frosne trenger ikke tines)
 4. Hell deigen i en liten langpanne (20 * 30 ) med bakepapir i bunnen
 5. Stek kaken midt i ovnen ved 190 grader i 35 min.
 6. Avkjøl kaken helt i formen

Gang med 2 for stor langpanne,men må stekes litt lenger. Prøv deg frem

Sunne scones

7,5 dl vann

1 ts salt

2 ss olje

2 revne gulrøtter

1 pose tørrgjær

2 kopper havrekli

1 kopp linfrø

1 kopp solsikkefrø

2 ss sesamfrø

2 kopper sammalt spelt

1 kopp havregryn

Rasp gulrøtter .Varm vannet og oljen (husk det skal være varmere enn 37 grader når du bruker tørrgjær.)

Bland alt og hev i 20 min. Trill boller (bruk litt sammalt spelt inni hendene,så blir det enklere å trille boller.Er deigen veldig klissete,tilsett litt mer spelt), og trykk de litt flate. (Ikke så flate som på bildet.De neste jeg laget var høyere)

Etterhev i 30 min.

Stek på varmluft 250 grader i 7-10 min. Alt etter hvor store bollene er :)Kremet Kyllingsuppe (pose)

Så enkel middag skal man lete lenge etter, men supergod ! Alt ble spist opp, og vi var 2 voksne og en ungdom på 1 pose. Skal du lage til flere, så øker du med mer kylling og gjerne en boks mais. Så rekker det vel til 2 voksne og 2 barn :) 

 

1 Pose kremet kyllingsuppe

1 boks kremfløte

mellk

2 kyllingfileter

pariserloff

ost

oregano

 

Skjær opp loffen og fordel 2 skiver ost på toppen. Strø over oregano. Lag mange, for jeg lover disse forsvinner fort :) Sett disse til side, og sett stekovnen på 225 grader.

Deretter tar du å skjærer kyllingfiletene i biter, og steker disse kjapt på høy varme. Ta av platen. Tøm pulveret i en kasserolle, og hell på kremfløte og endel melk. Sett dette på platen og kok opp. Spe med mer melk etterhvert som du ser hvor tykk suppen blir. Ha kyllingfiletene oppi, og la dette småkoke i 10 min. Spe med mer melk om nødvendig underveis. Når du har satt på timeren,så setter du loffen inni ovnen. Pass på... Dette skal være ferdig ca samtidig, men ta ut loffen først. Server :) Nuuuudeli !

Krabbelurer

Idag spurte minstefrøkna mi om jeg likte krabbelurer. Næææsj, liker ikke krabbe jeg vøttø, sa jeg. Men det er ikke krabbe sjø mamma,det er noen små, tykke pannekaker du steker. De er supergode, sa hun. Så da måtte vi prøve det da :) Ifølge tantepia, så var dette bedre enn både pannekaker og vaffler, og det sier sitt ;) Vi var 1 voksen og 3 barn på denne oppskriften, og det ble ikke igjen noen ting ! Så lønner seg og doble oppskriften ;)1 1/2 dl sukker

4 1/2 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 store ts vaniljesukker

2 egg

1 1/2 dl melk (jeg brukte H-melk)

 

Bland det tørre i en bolle. Visp sammen egg og melk lett, og hell så dette over det tørre. Visp sammen med håndmikser. (går sikkert med vanlig vispe også, men tyngre da)  Ha sukker i en dyp tallerken. dette skal du snu krabbelurene oppi. Smelt mye smør i en stekepanne og bruk 2 ss til å ha 3 klatter oppi pannen. Stek, så snu. Når de er blitt fine og høye, så snu de rundt en ekstra gang i pannen og ta opp en og en. Ha de direkte oppi sukkeret, snu , så legger du på ett bakepapir. Slik gjør du med alle. Vil du ha uten sukker, så går det fint, men absolutt verdt å prøve med ;) 

Du kan helt sikkert steke de på takke hvis du ikke skal ha sukker på de. Evt pensle de med smeltet smør før du dupper de i sukker. Mange måter å gjøre det på. Men den sprøe skorpen de fikk når de stekte i smør, er bare sååå god, så blir vel i pannen neste gang også ;)

Smuldrepai med Tagatesse

Ettersom vektmåla går opp, og ikke ned, så ble det smuldrepai med sukkererstatning på styremøtet idag :) Like god forde ! 

2 grønne epler

2 poser fryste skogsbærblanding (jeg brukte de på coop. De er ganske små)

Tagatesse til passe søt (Skal være litt syrlig)

2 ss potetmel

Sett ovnen på 200 grader. Rens eplene, og del i terninger. Ha bakepapir i bunnn på ei 20x30 cm ildfast form. Ha eplene i forma og forstek litt. Ca 5 -8 min.a ut og senk varmen til 160 grader.  Begynne med smuldredeig imens. Ha så eplene, de fryste bærene , 2 ss potetmel og rør sammen på svak varme.Tilsett Tagatesse til den kjennes passe søt ut. Hell tilbake i ildfast form.

 

Smuldredeig:

1 dl hvetemel

4 dl havregryn

1 dl Tagatesse

2 ts kanel

ørlite salt

250 gr smeltet smør

2 never mandler

Smelt smør og tilsett det tørre. Hakk mandlene (eller bruk dobbel pose og slå på de med biffhammer eller annet hardt. Fordel deigen over bærene, så strø over mandler. Stek midt i oven på 160 grader i 25 min. Øk til 200 grader og stek i 5 min til. Forma skal stå inni hele tiden.

Server lunken med f.eks mager vaniljekesam til :)

Gulrotkake de luxe

Hadde med denne kaken til 7 klassens avslutning, og kom hjem med så og si tomt fat :)
 

4 egg

400 gr sukker

2 ts vaniljeessens

3,5 dl matolje

250 gr hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

350 gr gulrotmos (jeg koket gulrot og moset med stavmikser)

55 gr skrelt gulrot

75 gr kokos

120 gr pecannøtter

 

Pisk sammen egg, sukker, vaniljeessens og matolje med stålvisp. Jeg brukte miksmaster as always. Rør inn de tørre ingrediensene til en jevn deig. Rør inn gulrotmosen. Deretter finrevet gulrot, hakkede pecannøtter og kokos. Ha bakepapir i bunnen på ei rund kakeform (26 cm) , og smør kantene. Hell over røra og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 1 time. Muølig litt lenger. Prøve med kakenål. Avkjøl kaken helt i formen. Del kaken i 3.

 

Ostekrem:

300 gr smør romtemp

8 dl melis

4 ts sitronsaft

800 gr philadelphiaost

(evt pastafarge)

Pisk sammen mykt smør , sitronsaft og 1/3 av melisen. Tilsett kremosten og resten av melisen og pisk videre til ostekremen er jevn og glatt. Jeg fordelte litt krem mellom bunnene, før jeg farget resten av kremen med pastafarge. Pynt. Jeg laget roser. Du kan bruke tip 1M eller 2D. Jeg brukte 2D på disse.

 

 

kjøttdeigwok

Idag ble det noe enkelt. Hadde 2 pk kjøttdeig som måtte brukes, så idag gikk det på utrykket "man tager, hva man haver!" Hvor mange gulrøtter og poteter man bruker er alt etter hvor mange dere er. Vi var 2 voksne + 2 barn, og det ble litt til gode. Vi hadde hjemmelaget horn tatt opp fra fryseren som tilbehør.

2 pk kyllingkjøttdeig
4-5 gulrøtter
4 -5 poteter
1/2 pose fryst broccoli
5 dl fløte
Krydder (bilde av de jeg brukte)
Renske og skjær opp poteter og gulrøtter i terninger.. Kok de noen minutter. De skal fortsatt være litt harde. Sil av vannet. Stek kjøttdeig og krydre litt. Ha dette over i en bolle. Stek gulrøtter og potet litt og krydre. Hell over kjøttdeigen og bland med potet og gulrot. Tilsett 5 dl kremfløte. Smak til om det trengs mer krydder. La dette koke til fløten begynner å tykne. Da tilsetter du broccoli. Jeg hadde tint min i rennende varmt vann. Når fløten er tyknet, server med godt brød. Jeg hadde tinet horn, sprayet over vann og varmet de i ovnen. Blir de som nystekte 😊 Enkelt og kjapt 😀

 
 

Sjokoladekake med bringebærmousse og vaniljekrem

Jeg laget bryllupskake i helga, og da ble det litt igjen av fyllet. Det kunne ikke gå til spille,så derfor laget jeg ei kake og brukte restene :) Dette ble resultatet, og den ble godkjent :)


Sjokoladekake

3 dl sukker

3 dl hvetemel

3 egg

1 1/2 ts bakepulver

3 ts kakao

1 dl sterk kaffe

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland det tørre, sikt og vend dette vekselsvis sammen med kaffen inn i røra. Ha bakepapir i bunnen på ei 22 cm springform, og spray kantene. Hell røren inne, og stek på 175 grader nederst i ovnen i ca 50-55 min. Prøv med kakenål. Avkjøl og del i 3 biter når den er kald.

Fyll på nederste laget :

1 pk vaniljekrem

Fyll 2 :

Bringebærmousse ( Dette blir kanskje litt mye, men er kjempegod å bruke restene som dessert med vaniljesaus på ;) )

200 gr silt bringebærsyltetøy

1 dl vann

1 ss sitronsaft

1 pk bringebærgele (pulver)

1 boks kremfløte

1 ts sukker

 Start med å ha bringebærsyltetøy og vann i kjele. Ha i sitronsaft og la dette koke i 5-10 min. Ha så oppi bringebærgeleen oppi det varme , silte syltetøyet, og rør til det er oppløst. Avkjøl i kjøleskap til det er nesten stivnet. Se på den etter 30 min. Skal ikke være helt stiv. Når den har begynt å stivne, men fortsatt er litt løs, så pisker du den opp igjen med en håndmikser eller kjøkkenmaskin. Deretter pisker du opp kremfløten til krem med 1 ts sukker. Bland dette med bringebærgeleen. Sett den litt kaldt før du bruker den som fyll i kake.

Sjokoladesmørkrem :

200 gr smør romtemperert

500 gr melis (+ 100-200 gr til justering)

2 ts vaniljesukker

2 egg

200 gr melkesjokolade

Start med å piske opp romtemperert smør, melis og vaniljesukker. Pisk dette godt, gjerne i en kjøkkenmaskin. Pisk ca 5 min til det er lyst og luftig. Imens smelter du sjokoladen i vannbad eller mikro. La denne bli avkjølt til romtemp, før den skal tilsettes smørkremen.Så tilsetter du ett og ett egg i smørkremen. Pisk godt mellom eggene. Så blander du sammen smøret og sjokoladen. Kremen skal være myk og lett og smøre utover. Mulig du trenger litt ekstra melis, så tilsett litt om gangen til du får en fin smørekrem. Ha så dette rundt kaken. Pynt med det du måtte ha, som f.eks jordbær eller bringebær.

Les mer i arkivet » August 2018 » Februar 2018 » Januar 2018
Fay Katrine

Fay Katrine

40, Hemne

Min store interesse er kaker og musikk :) Og den kombinasjonen sammen,er helt perfekt!

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker